De Eibers 1 - Vakgericht 2

Na een reis met de bus vanaf Enschede Centraal en het wennen aan zaal met voor de verandering een groene vloer barst de strijd om een set erg gewilde punten los. Er zijn eerder wat punten blijven liggen en het team is er klaar voor om weer een overwinning mee te nemen naar Enschede.

De wedstrijd gaat snel van start met een afstandsschot van de Eibers, maar er wordt net zo snel weer gescoord door Wilmer, en na het wisselen van functie door Tara. Het beloofd een puntenrijke wedstrijd te worden met zo'n begin. De Eibers brengt de score weer gelijk naar 2-2, maar Vakgericht kan dankzij kleine kansjes van Lisette en Ricardo uitlopen naar 2-4. Helaas blijft die voorsprong van korte duur en staat het zo weer 4-4. Wilmer weet een vrije bal te scoren, maar De Eibers maakt ook hier weer vlug een gelijkspel van. Ondanks doelpunten van Daan en Ricardo blijft het tot de 7-7 gelijk. Vanaf dan tot de rust scoort De Eibers nog drie punten, terwijl bij Vakgericht alleen Wilmer nog treft. In de rust is de stand 10-8 voor de korfballers uit Eibergen. De Enschedeërs bespreken in de kleedkamers wat er beter kan, terwijl de leden van Vakgericht 1 beginnen met inschieten in de rust. Wouter wisselt erin voor Ricardo, terwijl Taco wisselt voor Daan.

Na de rust gooit Kelly er meteen een afstandsschot in, maar loopt de Eibers uit naar 13-9. Luuk, Tara en Wilmer maken er 13-12 van en brengen de spanning weer terug. Daarna gaat de wedstrijd weer gelijk op en blijft het lange tijd spannend. Ondanks de beste inspanningen en doelpunten van Kelly en Wilmer, mag het echter niet beter worden dan een eindstand van 15-14. De tweede helft zag beduidend minder doelpunten, maar was daarmee niet minder spannend. Er kan in ieder geval teruggekeken worden op een doelpuntrijke wedstrijd, waar helaas niet alleen door Vakgericht de korf gevonden werd.

De invallers Iris en Tara worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage voor er met de stille terugtocht naar Enschede begonnen wordt.

Eindstand: 15-14

Vakgericht 2 - Olympia '22 3

Na de vorige week nipt te hebben verloren is er deze week iets te bewijzen. Dat bewijzen kan op eigen grond en begint meteen. Er wordt opeenvolgend door Vakgericht een balletje door de juiste korf gegooid. Doelpunten vallen onder de handen van (diep adem halen): Taco, Kelly, Wouter, Ricardo, Taco een tweede keer en Lisette. De wedstrijd begint met een comfortabele 7-0. Het team uit Borculo loopt 3 punten in op het zichtbaar door eigen succes verraste Vakgericht. Voor de rust wordt er door Tara nog een 8-3 van gemaakt.

Er is niet zo heel veel toe te voegen in de toespraak van Taco in de rust. Wilmer wisselt erin voor Ricardo, Luuk wisselt erin voor Taco.

De tweede helft gaat ook weer goed van start. Tara maakt er 9-3 van en Vakgericht loopt uit naar 11-4, terwijl de bankzitters vergeten dat de score bijgehouden moet worden. Dan loopt Olympia weer in naar 11-7 en lijkt het erop dat het toch zomaar spannend zou kunnen worden, maar Lisette en Wilmer bouwen de voorsprong weer uit naar 13-7 met twee mooie afstandsschoten. Voor het einde van de wedstrijd weet Olympia er nog 13-8 van te maken, maar de punten blijven in Enschede.

Er is een welkome zege behaald door Vakgericht, zij het niet per se zwaarbevochten.

Eindstand: 13-8