Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

Op zondag 18 januari mocht Vakgericht 2 thuis aantreden tegen Rigtersbleek/EKC Nääs 7. De eerste zaalwedstrijd van dit seizoen had Vakgericht 2 weten te winnen van Rigtersbleek en Rigtersbleek was dus ook zeker van plan hiervoor revanche te nemen. Echter was Vakgericht, tweede in de competitie, wel favoriet voorafgaand aan deze wedstrijd tegen Rigtersbleek, puntloos laatste in de competitie. Vakgericht moest deze wedstrijd dan ook wel winnen om mee te blijven doen voor het kampioenschap, zeker nadat de laatste twee wedstrijden maar 1 punt opleverden. Vakgericht begon de wedstrijd met Kelly, Annemarie, Taco en Bert in de aanval. In de verdediging begonnen Wilmer, Ricardo (hersteld na een vervelende enkelblessure), Lisette en invalster Lieke. Op de bank begonnen Daan, Wouter en Mariëlle.

We begonnen deze wedstrijd sterk en naar een goed opgezette aanval schoot Kelly van afstand raak. Even later liet Taco zien dit ook te kunnen en zo stond het al 2-0. Rigtersbleek liet ook zien over een goed schot te beschikken en maakte met 2 afstandsschoten weer snel gelijk, 2-2.

Na een aanval die zeer leek op de aanval van het eerste doelpunt, schoot Kelly weer raak. Ook Taco liet weer zien dat hij een zuiver schot had vandaag en schoot raak. Wilmer schoot na een goede aanval Vakgericht verder op voorsprong: 5-2. Vakgericht kreeg niet veel later een vrije bal. Na een mislukte schotpoging van Wilmer, maakte Wilmer de rebound hiervan goed af met een doorloopbal. Hierdoor mocht Taco weer gaan aanvallen en liet hij weer zien er veel zin in te hebben. Met een afstandsschot en een doorloopbal bepaalde Taco de ruststand op 8-2.

Door deze ruime voorsprong in de rust wilde Taco bijna zeggen dat we dit niet zouden weggeven, maar dit durfde hij niet meer na wat er gebeurde toen hij dat zij in de rust bij Ons Clubje. Verder werd er gewisseld in de rust. Wouter kwam op de plek van Wilmer en Daan kwam erin voor Bert.

De tweede helft begon een stuk minder voortvarend. Aanvallend lukte het niet om potten te breken. Rigtersbleek schoot echter wel raak en maakte zo met twee afstandsschoten de 8-3 en de 8-4. Snel hoefde Vakgericht echter niet te treuren, want Taco schoot weer raak, 9-4. Even later kreeg Richterbleek een strafworp mee, die koelbloedig werd afgerond. Lisette maakte hierna nog een doorloopbal om de stand te bepalen op 10-5.

Heel even leek het er nog op dat Vakgericht nog een keer tot scoren zou komen. Wouter rondde een doorloopbal prachtig met één hand af, maar deze was helaas verdedigd en telde zodoende niet. Zo bleef de eindstand 10-5.