Vanwege een aantal blessures had Vakgericht te weinig dames om tegelijkertijd bij het eerste en tweede team een volledig team op te stellen, dus werd de wedstrijd van het tweede tegen Olympia naar de donderdagavond verplaatst. En omdat de wedstrijd te laat afgelopen was om nog met het OV terug te gaan naar Enschede, zaten we op een mooie donderdagavond met zijn allen in het Aegee-busje naar Borculo. Uiteindelijk kwamen we, na een gezellige rit met onder andere een niet nader bij naam te noemen licht hyperactieve dame, bij Olympia aan.

De wedstrijd begon goed, met al direct veel kansen voor Vakgericht. Deze kansen resulteerden dan ook in twee goals, met eerst een schot van Luuk, en even later ook nog een klein kansje van Luuk. Helaas maakte Olympia hierna twee snelle tegendoelpunten, waarmee de stand weer gelijk was. Vakgericht creëerde echter nog steeds de betere kansen en Wilmer maakte met twee schoten de 2-3 en 2-4. Doordat Taco vervolgens de marge tot drie punten vergrootte en Olympia vlak voor de rust nog wist te scoren, gingen we met een 3-5 voorsprong de rust in.

Vakgericht kwam goed de rust uit, en bouwde met schoten van Lisette, Wilmer en Anneloes de voorsprong uit tot 5 punten. Olympia scoorde hierna nog een strafworp en klein kansje, maar dichterbij kwamen ze niet meer. Met zijn vierde doelpunt maakte Wilmer de 5-9, en na een schot van Annemarie en nog een klein kansje voor Olympus eindigde de wedstrijd in 6-10 in het voordeel van Vakgericht.

Na deze wedstrijd resteerde alleen nog de terugreis, waarbij de overwinning gevierd werd door zo hard mogelijk met de radio mee te zingen. Hierbij kregen met name Taco en Luuk het voor elkaar om op een dusdanig volume te zingen, dat hun teamgenoten ondanks toenemende doofheid ze even goed konden blijven horen.