Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

Na drie speelrondes is duidelijk dat de teams erg aan elkaar gewaagd zijn in de poule van Vakgericht 1. Maarliefst vier ploegen deelden de eerste plek met vier punten uit drie wedstrijden. Twee van deze koplopers, DOS-WK en Ons Clubje, hadden op zaterdag de punten verdeeld en Vakgericht zou het opnemen tegen Keizer Karel dat tot dan toe 3 punten had verzameld. Bij de eerdere ontmoeting op het veld was het Vakgericht dat de twee punten in Enschede wist te houden en Keizer Karel hiermee het enige puntverlies van het najaar toebracht, zo bleek later.

De wedstrijd begon in een hoog tempo en beide teams hielden elkaar aardig in evenwicht, 5-5. In het tweede deel van de eerste helft bleef de thuisploeg met scherp schieten. De studenten hadden hierop geen passend antwoord en liepen tegen een achterstand op, 12-8 met rust. Na de rust was er min of meer hetzelfde spelbeeld. Vakgericht kon de achterstand op vier doelpunten houden tot 16-12, maar kwam gedurende het laatste kwart niet meer tot scoren. De Nijmegenaren waren scherper in de afronding en bepaalden de eindstand op 20-12.

Volgende week zal Vakgericht het opnemen tegen het nog puntloze DLKV en moet er gewonnen worden om de aansluiting te behouden.