We zijn alweer aan het eind van november aanbeland, wat betekent dat de zaalcompetitie weer begint. Vakgericht speelt dit zaalseizoen in de derde klasse van het wedstrijdkorfbal, aangezien dat na het opheffen van de vierde klasse het laagste niveau is. Dit betekent echter ook dat de derde klasse een mix is van teams die al langer in de derde klasse meedraaien en teams die uit de vierde klasse of de breedtekorfbal komen. Een leuke uitdaging dus.
Onze eerste tegenstander in de zaal was Elko, een team wat redelijk goed presteerde in de derde klasse op het veld en we verwachtten dus meteen een pittige wedstrijd. Eenmaal afgereisd naar Elim begon de wedstrijd een beetje stroef voor Vakgericht. Het duurde even voor we in de wedstrijd kwamen en we stonden na een minuut of 10 dan ook 4-0 achter. In het tweede deel van de eerste helft kwamen we wat meer in de wedstrijd wat ons naar een ruststand van 7-5 bracht.
Na de rust hielden we het vooral in de verdediging goed dicht. In de aanval hadden we wat meer moeite door het verdedigen op de ballijnen van Elko. Toch wisten we de stand gelijk te trekken naar 12-12. In het tweede deel van de tweede helft verloren we Elko helaas weer uit het zicht en na 60 minuten korfbal moesten we genoegen nemen met een uitslag van 16-12.
Het was een wedstrijd waar we best tevreden op kunnen terugkijken, op voorhand hadden we verwacht dat we het veel lastiger zouden hebben met Elko gezien hun prestaties op het veld.

We have already arrived at the end of November, so the indoor competition starts again. Vakgericht will play this indoor season in the third division of competition since that is the lowest level after the fourth class has been abolished. However, this also means that the third division is a mix of teams that have been participating in the third division for some time and teams that come from the fourth division or recreational korfball. So a nice challenge.
Our first opponent in the hall was Elko, a team that performed reasonably well in the third division on the field, so we immediately expected a tough match. Once we traveled to Elim, the match started a bit rough for Vakgericht. It took a while before we got into the game and after about 10 minutes we were 4-0 behind. In the second part of the first half, we started playing a bit better, which brought us to a halftime score of 7-5.
After the break, we kept it close, especially in defense. We had more trouble on offense due to defending on the ball lines by Elko. Still, we managed to tie the score to 12-12. In the second part of the second half, we, unfortunately, lost sight of Elko again and after 60 minutes of korfball, we had to settle for a score of 16-12.
It was a game that we can look back on with satisfaction, in advance we expected that we would have a much more difficult time with Elko given their performance on the field.