Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

Disclaimer: klik niet op "lees meer" als je sarcasme niet begrijpt

Afgelopen zaterdag mocht Vakgericht naar Culemborg afreizen voor alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Nu zullen alle leerlingen die net topografie krijgen op de basisschool misschien vreemd opkijken dat een ploeg uit Enschede naar Culemborg moet voor een wedstrijd in de 4e klasse, maar dat komt omdat de verantwoordelijken van het KNKV voor de pouleindeling ook een stuk briljanter zijn dan basisschoolleerlingen. Een poule-indeling kan je namelijk veel beter maken op basis van de kleur van het thuistenue. Vandaar dat we al voor de derde wedstrijd op rij tegen een tegenstander spelen die ook een wit thuistenue heeft.

Omdat Culemborg op steenworp afstand van Enschede ligt, vertrokken we pas om 13:30 voor een wedstrijd die al om 16:00 zou starten. Gelukkig was de A50 open en reden de A1, A12, A18 en alle N-wegen hieromheen soepel door. Hierdoor kwamen twee auto's al om 16:30 aan bij het veld. Dom natuurlijk ook van ons om slechts 2,5 uur van tevoren te vertrekken. Je weet toch zelf ook wel dat je bij de reistijd die Google Maps aangeeft minstens anderhalf uur bij op moet tellen.

Toen eenmaal iedereen op het veld was konden we gelukkig gelijk aan de wedstrijd beginnen. De helft van het team heeft de warming-up maar overgeslagen, want daar wordt je toch alleen maar moe van. Ook teambesprekingen zijn hoogstoverbodig voor een wedstrijd, want dat leidt alleen maar af. Zo was iedereen dolgelukkig toen de scheidsrechter iets na half 5 voor het begin van de wedstrijd floot. Het was dan ook heerlijk korfbalweer. Een mooi zonnetje, geen wolkje aan de lucht en een heerlijke temperatuur. De bal was dan ook totaal niet zwaar en glad, fantastisch.

De wedstrijd begon nog alleraardigst met veel doelpunten. SGV kwam op voorsprong, maar Vakgericht vocht zich sterk terug tot een 9-8 ruststand. De eerste woorden van de rustbespreking van Aswin ("Nou, welkom allemaal") waren dan ook veelzeggend over de voorbereiding. Na zo'n welkomstwoord konden we pas echt onze duivels ontbinden in de tweede helft. In de tweede helft regende het niet alleen regendruppels (uhm.. zonnestralen natuurlijk) maar ook vrije ballen, strafworpen en natuurlijk "afgemaakte" kansen aan onze kant. Zo wisten we wel twee keer te scoren in het tweede bedrijf. SGV wist slechts hun score uit de eerste helft te verdubbelen, waardoor de wedstrijd eindigde in een nipte 18-10 nederlaag. Nou, dat was de reis natuurlijk dubbel en dwars waard. Op naar volgende week, al denk ik niet dat het dit seizoen nog veel beter gaat worden dan deze fantastische wedstrijd.

Agenda

%MCEPASTEBIN%

Social Media

Instagram - WikiWoordenboek     Facebook toegang intrekken voor apps en diensten - appletips