Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Al was het niet echt de eerste wedstrijd, aangezien de donderdag ervoor al een oefenwedstrijd op de planning stond uit bij Ons Clubje 1. Bij deze wedstrijd was het nog even inkomen voor het team en wennen aan de iets gewijzigde samenstelling. Dit seizoen bestaat het team namelijk uit de volgende spelers, bij de heren: Joost, Luuk, Daniel, Maarten & Jasper, en bij de dames: Marrith, Julia, Elvira & Sara. Bij deze oefenwedstrijd werd er nipt verloren met 11 tegen 9. Deze wedstrijd was een zeer goede voorbereiding voor de eerste competitiewedstrijd uit bij Ons Clubje 1. Hoewel je zou zeggen dat 2 dagen weinig verschil kunnen maken was de wedstrijd op zaterdag toch heel anders, voornamelijk door wat buitjes voor en tijdens de eerste helft van de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat de grasmat in Glanerbrug toch wat gladder en modderiger was.

Naast een verandering in de staat van de ondergrond, was ook het team iets gewijzigd voor deze eerste wedstrijd. Julia was helaas nog geblesseerd en Joost kon er niet bij zijn, daarom kwam Amber ons team versterken. De vakken waren als volgt: Marrith, Elvira, Luuk en Daniel aan de ene kant en Amber, Sara, Maarten en Jasper aan de andere.

Vakgericht begon de wedstrijd met een goede eerste helft, waarin veel goede kansen werden gecreëerd en er rust in het spel was. Dit leidde tot een ruststand van 6-11 in het voordeel van Vakgericht. Wat betekende dat er al vaker was gescoord dan in beide helften van de oefenwedstrijd. Dit overwicht kon in de tweede helft niet verder worden uitgebouwd, Ons Clubje zat er wat strakker op in de verdediging, waardoor Vakgericht moeite had met scoren. Vakgericht bleef zelf echter ook goed verdedigen, met weinig doelpunten in de tweede helft tot gevolg. Dit bracht een eindstand van 10-14 op het scorebord aan het eind van de wedstrijd.
Volgende week staat er een thuis wedstrijd op het programma tegen onze medestudenten uit Utrecht. Vakgericht 1 - Hebbes 1 zal om 13:40 worden gespeeld op ons veld op de campus van de UT.