Na vorige week thuis enkel de derde helft gewonnen te hebben tegen Achilles uit Almelo mochten de studenten deze week op voor de herkansing uit in Almelo. Een kort ritje naar Almelo bracht ons naar een nog op slot clubhuis. Maarten had ons iets te vroeg op pad gestuurd. Dit hield enkel in dat we iets meer voorbereidingstijd hadden en zo goed een vuist konden maken tegen het altijd sterke Achilles. In de basis begonnen Amber, Sara, Loes, Inge, Henri, Lars, Maarten en Luuk. Op de bank begonnen Lieke en Rik. Zo stonden we dus met twee debutanten in Almelo (Lieke en Loes).

De wedstrijd begon snel met een doelpunt in de eerste aanval van Achilles. Vakgericht kon redelijk bij blijven tot 4-2. Daarna kwam Achilles helemaal los en hield niet meer op met scoren. In de rust stond er dan ook een score van 17-4 op het bord. Hiermee was de score van vorige week (4-15) al overtroffen. Na een goede rustbespreking begon Vakgericht vol goede moed aan de tweede helft. Het idee om de tweede helft maar te gaan winnen (onze altijd sterke derde helft was er niet i.v.m. de coronamaatregelen) werd gelijk kracht bijgezet. Het gaatje werd verkleind naar 17-7 voordat Achilles ook weer doel wist te treffen. Een aantal mooie doelpunten later floot de scheidsrechter af bij een stand van 25-13. Zo hebben we toch weer een helft weten te winnen. Als (wo)man of the match wil ik graag debutant Loes uitroepen die met een aantal mooie doelpunten en goede onderscheppingen een belangrijke schakel bleek in het spel van de Vakgerichters.