Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

Op 8 januari mocht Vakgericht aantreden tegen Ons Clubje in sporthal De Brug in Glanerbrug. Dit betekende voor de Vakgerichters dat het warmlopen werd vervangen door een 40 minuten durende fietstocht naar iets wat wel heel dicht bij Duitsland ligt. Voor beide teams was het de eerste wedstrijd van het jaar, dus om met een goed gevoel het jaar te starten moest de wedstrijd gewonnen worden. Na het handjes schudden kon de wedstrijd beginnen. In de aanval startten: Inge, Jasper, Luuk en debutant Marieke. In de verdediging stonden: Hanna, Lars, Lotte en Maarten. Of als je de shirtjes mocht geloven heetten de dames allen of Hanna of Inge en werd Jasper vervangen door Bert.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Ons clubje opende de score door na een mooie aanval af te ronden. Vakgericht trok dit weer recht met een afstandsschot. Zo ging de score gelijk op tot 3-3, toen de Enschedese studenten besloten aan te zetten. Vakgericht was vooral zuiver in de afstandsschoten. In het beginnende verdedigingsvak kwamen de doelpunten hoofdzakelijk vanaf de dames Hanna en Lotte. In het startende aanvalsvak de meeste doelpunten van de heren afkomstig waren, maar ook Marieke wist haar Vakgerichtdebuut op te fleuren met een prachtig afstandsschot. Door deze doelpunten, waarvan sommige wel een beetje Duits waren, liep Vakgericht uit naar een comfortabele 4-10 voorsprong. De Glanerbruggers zaten zeker niet te wachten op een afstraffing en lieten vlak voor rust zien ook met scherp te kunnen schieten. De ruststand was dan ook een stuk dragelijker voor Ons Clubje: 7-10.

Na een korte maar nuttige bespreking kon de tweede helft van start gaan. De thuisploeg wilde aan het aanwezige publiek (ja, die waren er ook) laten zien wat ze in huis hadden en begonnen de tweede helft voortvarend. Na een snelle 8-10 probeerde Vakgericht de wedstrijd in het slot te gooien door vier mooie afstandsschoten. Daarna bleef het gaatje schommelen tussen de 4 en 6 doelpunten. Vakgericht liet zien duidelijk beter te schieten dan Ons Clubje en liep nog uit naar 13-21 waarbij het eindsignaal klonk.

Hierna kon Vakgericht zich opmaken voor de reis terug naar de bewoonde wereld, maar natuurlijk niet voordat er geproost werd op de overwinning. Nadat onze krachten weer hersteld waren door het heerlijke gerstenat, kon de fietstocht terug dan echt ondernomen worden. Volgende week verwachten we eenzelfde resultaat neer te zetten in Nijverdal, dus NKC: maak je borst maar nat.

Doelpunten: Luuk 6, Lotte 4, Hanna, Jasper, Marieke allen 3, Inge en Lars 1, Maarten de rest.