*NEDERLANDS TE VINDEN BIJ 'LEES MEER...'!*

Last Sunday, September 15th, Vakgericht 1 played its first field game of the new season. An away game was scheduled to Rigtersbleek in Enschede. For most people in the team, this is closer than a home game at the University of Twente.

Thomas, Aswin, Mariëlle and Amelia would start in the attack. Joost, Rens, Hanna and Merel would start in the defense. Just like last season, Hanna was the captain.

The game started well for Vakgericht. After a shot from Aswin and a doorloopbal from Mariëlle, it was 0-2 in our favor. Unfortunately, due to a strafworp for Rigtersbleek, it quickly became 1-2. Fortunately Joost then scored the 1-3 and our lead was again extended to 2 goals difference.

We then increased our lead to 3 goals by a score by Mariëlle, this time a long distance shot. Unfortunately Rigtersbleek managed to find the basket twice before half time and we didn't. The result with which we entered the break was 3-4.

After a short but good discussion in the break, we wanted to expand our lead again. Unfortunately this did not go as planned. Rigtersbleek scored the 4-4. Aswin then brought us back on the lead with a long distance shot. Vakgericht then lost the track. Rigtersbleek scored 5-5, 6-5, 7-5 and 8-5 in a row. However, we did not give up! We made the 8-6 through Aswin's shot. Hanna then scored another long shot in the last minute, making the final score 8-7.

Tomorrow (Sunday, September 22nd), the second field game of this season is planned. We play against EKC Nääs 3 at 11:45.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Afgelopen zondag, 15 september, speelde Vakgericht 1 haar eerste veldwedstrijd van het nieuwe seizoen. Er stond deze zondag een uitwedstrijd op de planning, helemaal naar Rigtersbleek in Enschede. Voor de meeste mensen uit het team is dit dichterbij dan een thuiswedstrijd op de Universiteit Twente.

Voordat de wedstrijd begon moesten er vakken worden gemaakt. In de aanval zouden Thomas, Aswin, Mariëlle en Amelia beginnen. In de verdediging zouden Joost, Rens, Hanna en Merel beginnen. Hanna was, net zoals vorig seizoen, de aanvoerster.

De wedstrijd begon goed voor Vakgericht. Na een schot van Aswin en een doorloopbal van Mariëlle stond het 0-2 in ons voordeel. Helaas werd het door een strafworp voor Rigtersbleek al snel 1-2. Gelukkig scoorde Joost daarna de 1-3 en was onze voorsprong weer uitgebreid tot 2 doelpunten verschil.

Vakgericht bouwde de voorsprong daarna uit naar 3 doelpunten door wederom een doelpunt van Mariëlle, ditmaal een afstandschot. Helaas wist Rigtersbleek voor rust nog tweemaal de korf te vinden en wij niet. De stand waarmee we de rust ingingen was 3-4.

Na een korte maar goede bespreking in de rust wilden we onze voorsprong weer uitbouwen. Helaas liep dit niet zoals gepland en maakte Rigtersbleek de gelijkmaker, 4-4. Aswin bracht ons daarna via een afstandschot weer op voorsprong. Daarna was Vakgericht het spoor even kwijt. We kregen op rij de 5-5, 6-5, 7-5 én 8-5 tegen. We gaven de moed echter niet op. Door een schot van Aswin maakten we de 8-6. Vervolgens scoorde Hanna in de laatste minuut nog een afstandschot waardoor de eindstand 8-7 werd.

Morgen (zondag 22 september) staat de tweede veldwedstrijd van dit seizoen op de planning. We spelen om 11:45 tegen EKC Nääs 3.