Wij speelden deze wedstrijd tegen HKC in Hengelo, en het beloofde een spannende wedstrijd te worden, achteraf bleek dit namelijk ook onze kampioenswedstrijd.

De eerste helft van de eerste helft werd er aan beide kanten weinig gescoord, na 20 minuten stond het pas 1-2. Vervolgens vielen alle doelpunten in een keer, en eindigde de eerste helft op 6-6. Ondertussen was naast het korfbalveld, op het voetbalveld een hoop lawaai uitgebroken, waar zelfs vuurwerk aan te pas kwam. Tijdens de 2e helft werd dit alleen maar erger, en ging er zelfs een soort vuurwerkbom af net buiten het hek. De wedstrijd werd toen toch maar even stilgelegd en de brandweer gebeld omdat er een vuurtje was uitgebroken.

Nadat de wedstrijd weer hervat kon worden werd het nog spannend, Vakgericht stond iets voor, maar net voor de laatste minuut scoorde HKC de gelijkmaker. In de laatste minuut waren wij nog net in staat om er een doorloopbal in te leggen waardoor de eindstand 12-13 was.