Zondag 13 mei mocht Vakgericht “thuis” aantreden tegen Melynas. Vanwege de UT-Thriatlon werd de wedstrijd gespeeld op het veld van EKC Nääs. Uit vorige ontmoetingen met Melynas was gebleken dat de uitploeg de betere was. Dit was echter extra motivatie voor het studententeam om eens te stunten tegen de gasten uit Brummen.

De wedstrijd begon niet voortvarend voor de studenten. De gasten draaiden lange aanvallen en kwamen zo aan de leiding in de wedstrijd. Vakgericht zette hier maar weinig tegenover met korte aanvallen en een slechte afronding. Zo ging Vakgericht de rust in met een 3-11 stand rusten.

In de rust werd echter aangedrongen om met volle overtuiging de tweede helft in te gaan. De warmte had op beide ploegen namelijk een beklemmend effect. De overtuiging die Vakgericht in het begin van de tweede helft had, bracht ook gelijk twee mooie doelpunten van Daan met zich mee. Helaas was Melynas daarna ook weer snel trefzeker. De rest van de tweede helft liep redelijk gelijk op qua score. Zo eindigde de wedstrijd met een 9-17 eindstand.