Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

We reisden zondagavond laat af naar Goor voor de wedstrijd tegen Phenix’72. Gelukkig konden Denise en Daphne ons met de auto meenemen, anders hadden we nog een barre tocht van 20 minuten moeten afleggen tussen het station en de sporthal. Altijd fijn als er zoveel bussen rijden op zondag. We begonnen in de aanval met: Annette, Hanna, Daan en Luuk. In de verdediging begonnen: Denise, Mariëlle, Dennis en Wouter. Daphne moest helaas geblesseerd toekijken.

Phenix kon deze avond hun kampioenschap vrijwel veiligstellen en waren er dus op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Echter wilden we ze dit natuurlijk niet cadeau geven. En zeg nou eerlijk, wat is er nou leuker dan de nummer laatst die het kampioensfeestje van de nummer 1 verpest (of uitstelt). We begonnen daarom ook scherp aan de wedstrijd.

De score werd geopend door de thuisploeg met een afstandsschot. Al snel trok Vakgericht de score al weer gelijk door een mooi afgemaakte vrije bal van Daan. Na doorloopbal van Phenix en een korte kans van Wouter stond het 2-2, toen we tot ongenoegen van de hele zaal zelfs even op voorsprong kwamen via een afstandsschot. Lang mochten we hier echter niet van genieten, want Phenix scoorde snel 3 keer achter elkaar. Zo stond het 5-3, toen Luuk via een afstandsschot de aansluitingstreffer scoorde. Phenix gooide daarop alle registers open. Het ging niet makkelijk voor de thuisploeg, maar door een aantal mindere aanvallen van de bezoekers uit Enschede liepen ze zelfs uit tot 11-4. Zo keek Vakgericht ondanks het goede spel toch tegen een grote achterstand aan. De achterstand werd via een doorloopbal en stip van Wouter en een afstandsschot van Daan nog wel verkleind 12-7, wat ook de ruststand was.

Na een goede rustbespreking, waar natuurlijk complimenten vielen voor het goede spel, werden er ook nog een paar pijnpunten blootgelegd. We willen beter de aangeef en doorbraak, waarin vooral de dames van Phenix gevaarlijk waren, eruit halen. Dit gaf als gevolg dat Phenix meer moeite had met de korf vinden. De aanvallen van Vakgericht bleven nog wel gevaarlijk. Dit resulteerde dat de achterstand bleef schommelen tussen de 4 en 6 doelpunten. Helaas viel de achterstand niet meer te overbruggen, met uiteindelijk een 19-14 eindstand als gevolg.

Uiteindelijk kunnen we tevreden terug kijken op het goede spel, waar we het de koploper toch erg lastig mee hebben kunnen maken. Denise en Hanna, bedankt voor het invallen. Volgende week spelen we de laatste zaalwedstrijd thuis tegen de nummer een na laatst Wiko. We hopen jullie hier allemaal te zien.

Agenda

%MCEPASTEBIN%

Social Media

Instagram - WikiWoordenboek     Facebook toegang intrekken voor apps en diensten - appletips