Op zondag 17 december stond voor Vakgericht 1 alweer de laatste wedstrijd van 2017 op de planning. Dit keer werd er tegen Diderna 1 gespeeld die iets hoger op het scorebord staan. Helaas moest er door gebrek aan ruimte in de Deppenbroekhal worden gespeeld. Ondanks de gladde zaal begonnen beide teams aan de wedstrijd. Vakgericht begon met de volgende opstelling.

Aanval: Annette,  Daphne, Daan en Luuk.
Verdediging: Mariëlle, Michelle, Dennis en Wouter.

Diderna had het eerste woord in de wedstrijd en opende de score met 2 afstandschoten. Verdedigend stond Vakgericht goed, maar Diderna wist de afstandschoten er van een meter of 10 in te leggen. Het glijden door de gladde zaal hielp niet echt mee. Vakgericht wist aardig mee te komen door doelpunten van Mariëlle, Michelle en Dennis. Diderna had in dit deel van de wedstrijd de overhand en was net wat scherper in de eerste helft van de wedstrijd. In de rust stond er dan ook een stand van 5 - 10 op het scorebord.

De bespreking in de rust leek te helpen want Daan en Luuk wisten na rust snel te scoren. Ditmaal was het Vakgericht dat beter in de wedstrijd zat. Aanvallen gingen iets soepeler en Diderna had meer moeite om de bal door de korf te krijgen. Via afstandschoten van Luuk, Dennis, Wouter en een korte kans van Daphne kwam Vakgericht langzaam terug. Helaas was het net niet genoeg en bleek Diderna net wat te sterk. De wedstrijd werd afgesloten met een stand van 13 - 16

Goals: Dennis ( 5), Luuk (2), Michelle(2), Daphne (1), Wouter (1), Daan(1), ?(1)