Donderdag 12 oktober was het dan zo ver de wedstrijd tegen Phenix’72 werd gespeeld. De wedstrijd die eigenlijk onze eerste veldwedstrijd van het seizoen had moeten zijn. De wedstrijd werd om 20:00 gestart en toen zaten ook de eerste supporters al aan de kant om ons aan te moedigen. Phenix’72 stond boven aan in de poule dus vanaf het begin wisten we dat het een lastige wedstrijd zou worden.

Ieder van het team was aanwezig, dus we hebben zonder invallers gespeeld. Met in de aanval beginnend Luuk, Daan, Michelle, Mariëlle en in de verdediging Dennis, Wouter, Daphne en Annette. Dat het een lastige wedstrijd zou worden klopte, want Vakgericht heeft voor de rust maar 2 keer de korf kunnen vinden. Dit lukte Phenix’72 vier keer zo vaak. Na de rust heeft Vakgericht het verschil iets kunnen verkleinen. Intussen was het aantal supporters gegroeid, ondanks de kou. (Bedankt!) Uiteindelijk heeft vakgericht nog 5 keer de korf kunnen vinden en Phenix’72 nog 4 keer. Zo werd er afgefloten met een eindstand van 7-12.