Vakgericht trof het wederom met het weer, ook zondag oktober scheen het zonnetje weer tijdens de wedstrijd van Vakgericht 1 tegen Diderna 1. Zowel Vakgericht als Diderna bevinden zich in de onderste helft van de poule, dus het belooft een spannende pot te worden.

De aanval bestond dit maal uit Amelia, Annette, Dennis en Wouter. Daan, Luuk, Mariëlle en Michelle begonnen in de verdediging. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd. Aan beide kanten werd er gescoord en de wedstrijd ging mooi gelijk op. Na een kleine achterstand in het begin van de wedstrijd wist Vakgericht weer gelijk te komen door twee doelpunten van Annette. De wedstrijd speelde zich zo voort tot de 8-8. Hierna wist Diderna 4 maal te scoren waarmee er tijdens de rust 8-12 op het scorebord stond.

In de tweede helft deed Vakgericht erg haar best om terug te komen in de wedstrijd. Diderna wist helaas ook nog de korf te vinden en hield de voorsprong van vier doelpunten vast. Ondanks doelpunten van on andere Mariëlle, Wouter en Dennis wist Vakgericht niet meer een gelijke stand op het scorebord te zetten. De vier doelpunten van Diderna voor rust maakten uiteindelijk het verschil tussen verlies en gelijkspel. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een stand van 15-19

Desalniettemin speelde Vakgericht een goede wedstrijd en hebben we laten zien dat we nog steeds meer dan 10 doelpunten per wedstrijd kunnen scoren. En dank aan Amelia voor het invallen.