Op een mooie zondagmiddag stond de wedstrijd Vakgericht 1 – Olympia 2 op het programma. Vakgericht ging deze wedstrijd vol vertrouwen tegemoet aangezien de eerdere ontmoeting met maar liefst 20-10 werd gewonnen! Daarbij kwam ook nog dat Vakgericht voor het eerst in de nieuwe tenues mocht spelen. Deze tenues werden verzorgd onze nieuwe hoofdsponsor PV-Pas.

Onze nieuwe flitsende tenues zorgden ook voor een flitsend begin van de wedstrijd. Toen alle rook een beetje was opgestegen stond er na 10 minuten spelen een stand van 4-6 op het bord. Ook snel werd de 5-6 “magische wijze” gescoord, afkomstig uit de handen van Bert. Zelf had hij ook geen idee hoe hij de bal op zo’n manier door de korf kon gooien. Voor rust werd er daarna alleen nog maar door Olympia gescoord. De rust stand was 5-8.

Er was dus in de tweede helft genoeg te doen voor Vakgericht. Wilmer werd ingewisseld voor Bert en zo hoopten we de wedstrijd naar onze hand te zetten. Het leek eerst effect te hebben. Snel lagen de 6-8 en 7-8 erin door een korte kans van Taco en een afstandsschot van Wouter. Maar Olympia liet zich niet van de wijs brengen en zorgde er via twee doorloopballen voor dat de stand 7-10 werd. Deze marge van 3 bleef zo staan tot 9-12, waarna Vakgericht het tempo wat opvoerde om nog punten uit het vuur te slepen. Via doelpunten van Maaike en Michelle werd het akelig spannend met 11-12. Daarna stokte de motor bij beide ploegen wat, totdat 2 minuten voor het eind Olympia weer wist te scoren. Vakgericht scoorde niet meer, Olympia daarna nog wel 3 en zo floot scheidsrechter Maarten af bij een uitslag van 11-16.