Voor de verandering had Vakgericht 1 afgelopen weekend een wedstrijd op zaterdag, tegen Devinco 5 in Deventer. Nadat we met twee auto’s waren afgereisd naar het ‘westen’, maakten we ons klaar voor een wedstrijd met opvallend veel publiek. Voor ouders en familie bleek een wedstrijd kijken in Deventer toch wat  makkelijker dan in Enschede.

De studenten begonnen de wedstrijd sterk, met in gedachte nog de goede wedstrijd van de week ervoor. Afstandschoten van Michelle en Wilmer resulteerden in een goede start van het eerste aanvalsvak: 0-2. Helaas scoorde Devinco vervolgens een klein kansje. Na een schot van Luuk kon er wederom van functie gewisseld worden. Na een schot en strafworp tegen stond het gelijk: 3-3. Vervolgens scoorde Annemarie een klein kansje, wat werd gevolgd door een doorloopbal tegen. Met een stand van 5-5 gingen we rusten.

In de bespreking werd benoemd dat we voornamelijk goed aan het verdedigen waren. De week ervoor had Devinco namelijk zeer ruim gewonnen. Er moest echter ook meer gescoord worden door de studenten: aanvallen verliepen soms lastig, doordat de tegenstander fel verdedigde.

Dat laaste was meer en meer het geval in de tweede helft. De aanvallen van Vakgericht verliepen stroef en al snel vertraagde het spelletje wat gespeeld werd. Taco opende de score nog in de tweede helft, maar vervolgens was het Devinco wat bleef scoren. De achterstand liep op tot 6-11, waarna Bert eindelijk een doelpunt voor Vakgericht liet optekenen. Ook Dennis legde er nog een afstandsschot in, waarna ook Devinco de bal nog voor een laatste keer door de mand schoot.

Met een eindstand van 8-12 kan geconcludeerd worden dat Devinco toch echt beter was dit weekend. Er was hard gewerkt voor de 5-5 van de eerste helft, maar in de tweede helft leek niets meer te lukken aan de kant van de studenten. Volgende keer beter!

Doelpuntenmakers: Luuk (2x), Annemarie, Dennis, Michelle, Taco, Wilmer en Wouter (1x).