Op een benauwde zondagmiddag heeft Vakgericht 1 de eerste punten van het seizoen veilig gesteld. In de thuiswedstrijd tegen 't Overschotje was vanaf het begin duidelijk dat de punten in Enschede zouden blijven. Na 70 minuten stond de overtuigende stand van 25-9 op het scorebord.

Zo moeizaam als het ging in de voorgaande wedstrijden, zo vloeiend verging het Vakgericht afgelopen weekend. Binnen mum van tijd stond de ploeg vier punten los (5-1) en dit verschil werd daarna kundig uitgebouwd. Dat drie van de vier tegendoelpunten in de eerste helft als onnodig werden beschouwd was typerend voor het spelbeeld. Ook wisten de studenten in het eerste bedrijf al meer te scoren dan in de voorgaande hele wedstrijd, 12-4 met rust.

Na rust veranderde er eigenlijk niks aan het hiervoor geschetste beeld. Ondanks dat de wedstrijd gespeeld was, bleef de thuisploeg zorgvuldig in de afronding. Zo kon men de broodnodige eerste overwinning van het seizoen gaan vieren, 25-9. Volgend weekend wacht een reis naar Eerbeek voor de wedstrijd tegen Mélynas. Ook daar behoren twee punten tot de doelstelling.