De ruime overwinning op Zwart Wit van afgelopen week, zorgde er voor dat Vakgericht 2 op slechts twee punten van koploper Rigtersbleek kwam te staan. De laatste wedstrijd werd tegen de koploper gespeeld, wat betekende dat er een kampioenschap van Vakgericht 2 op het spel stond! Rigtersbleek was al zeker van een eerste plaats, maar het was de vraag of de Blekers deze met Vakgericht zouden moeten delen. Doordat de studenten hun doelsaldo aardig hadden opgekrikt bij de vorige wedstrijd, zou winst er voor zorgen dat Vakgericht op doelsaldo boven Rigtersbleek zou eindigen.

Vol enthousiasme en een enkeling toch wel enigszins gespannen arriveerden de spelers op het kunstgrasveld van de UT; iedereen was mooi op tijd, een goede voorbereiding is immers het halve werk. Na een motivational speech van Taco met als boodschap dat we moesten winnen, omdat er wat op het spel stond (wat de meesten al doorhadden) en de vakbesprekingen kon er begonnen worden met de wedstrijd. In de aanval begonnen Luuk, Taco, Anne en Annemarie, terwijl er verdedigd werd door Wilmer, Wouter, Tara en Lisette. Ricardo bezette de bank en ook de nog trainende Jessica stond voor ons klaar.

De wedstrijd begon voortvarend met twee doelpunten van Taco en één van Lisette. Het spel van Vakgericht was echter nog niet al te sterk; er werd rommelig gespeeld en de rebound stond niet altijd even sterk. Dat er moeilijk gescoord werd, zorgde er uiteindelijk voor dat Rigtersbleek de verdediging een aantal keer kraakte. De Bleek liep de achterstand weer in, waarna een gelijke stand van 3-3 op het scorebord stond. Wilmer wist er echter nog een bal in te gooien, waarna het tijd was voor de rust.

Het was zeker mogelijk om deze wedstrijd te winnen, maar dan moest het toch allemaal wat soepeler gaan lopen. Rudi tipte ons om gebruik te maken van het achter verdedigen van Rigtersbleek; het spel moest ruimer opgezet worden en de bal moest meer rondgaan. Toen de tegenstanders teruggekeerd waren uit de kleedkamer, kon de tweede helft beginnen. Inmiddels was het eerste gestopt met trainen om samen met de andere Vakgerichters het tweede aan te moedigen en naar de overwinning te juichen. Ricardo kwam er in voor Luuk en Jessica speelde na een minuut of tien op de plaats van Anne.

Het eerste doelpunt in de tweede helft was voor Rigtersbleek, wat de boel meteen op scherp zette bij Vakgericht. Taco scoorde en na een tegendoelpunt was het weer gelijk: 5-5. De aanvallen van de studenten begonnen beter te lopen (de aanmoediging van de kant hielp hier ook zeker bij!), wat vier doelpunten op rij opleverde. Wilmer en Wouter scoorden beide éénmaal en na een functiewisseling legde Taco er twee in. Dit gat van vier punten leverde een slotfase op die een stuk minder spannend was dan gebruikelijk. Rigtersbleek scoorde nog een laatste doelpunt, waarna de eindstand van 9-6 op het scorebord stond.

VAKGERICHT 2 IS KAMPIOEN! In mijn Vakgericht-carrière heb ik een aantal kampioenswedstrijden mogen spelen, maar het werd toch wel tijd om er eens één te winnen. Het kampioenschap werd gevierd met een watergevecht, douchebier, taart, een rondje van de vereniging en natuurlijk vooral heel veel gezelligheid in de kantine. Mijn brakheid herinnert mij er aan dat er ook in de VB nog een aantal biertjes genuttigd zijn; het was een mooie avond.

Iedereen bedankt voor het aanmoedigen en Anne en Jessica bedankt voor het meespelen!

De doelpuntenmakers waren: Taco (5x), Wilmer (2x), Lisette en Wouter (1x).