Vakgericht heeft de goede lijn van vorige week weten door te zetten tegen Ons Clubje. Op het Universiteitsterrein werd het na een doelpuntarme eerste helft 15-6 voor de studenten.

Onder een heerlijk zonnetje werd er scherp begonnen aan een zeer belangrijke wedstrijd. Beide ploegen bevinden zich in de onderste helft van de competitie en hebben de punten hard nodig om zo snel mogelijk uit degradatiezorgen te komen. Vakgericht pakte dit vanaf het begin op en liep uit naar 3-0. Na de soepele opening verloor het echter de scherpte in de aanval en kwam in de eerste helft niet meer tot score. Ons Clubje trok de stand daartoe gelijk, 3-3 met rust.

Na de pauze was he tVakgericht dat de boventoon voerde en bouwde de thuisploeg langzaam uit. Toen het verschil in de tweede helft eenmaal gemaakt was, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Met 4 ploegen op 8 punten (waaronder Vakgericht) en een hekkensluiter op 4 punten, kan het nog alle kanten op. Volgende week mag Vakgericht laten zien wat het waard is tegen koploper Keizer Karel in Nijmegen.