Op deze lente-achtige zondag is het grootste deel van Vakgericht heel burgerlijk met de auto naar Delden vertrokken voor een goede partij korfbal tegen het vierde team van Zwart Wit. De zure nasmaak van onze vorige wedstrijd in de zaal tegen dit team was nog steeds aanwezig. Toen was de wedstrijd namelijk, met een voorsprong van 9-5 in de rust voor Vakgericht 2, geëindigd in een gelijkspel van 9-9. Dat gaat ons zeker niet nog een keer gebeuren!

In de aanval begonnen Daan, Taco, Kelly en Annemarie en de verdediging bestond uit Ricardo, Wouter, Lisette en Daphne. Wilmer, Luuk en Tara begonnen op de bank. De wedstrijd werd meteen mooi geopend door twee succesvolle doelpunten van Taco. Een afstandschot van Zwart Wit zorgde voor een stand van 1-2, maar als antwoord op het tegendoelpunt scoorde Wouter een kort kansje. Na de functiewissel scoorde Annemarie een doelpunt, wat de stand op 1-4 bracht. Na nog een doelpunt van Vakgericht werd Daphne gewisseld voor Tara. Na een doelpunt voor Zwart Wit en een doelpunt voor Vakgericht, sloot Daan de eerste helft af met een mooi afstandsschot, wat de stand op 2-7 bracht.

In de rust werd Taco voor Luuk gewisseld en Wilmer kwam er voor Wouter in. Binnen no-time wist Luuk er een prachtig afstandschot tegen een boom van een tegenstander te scoren. Geïnspireerd door deze actie scoorde Wilmer een doorloopbal met een mooie aangeef van Lisette. Na een geslaagd afstandschot van Wilmer werd Daphne voor Lisette gewisseld. Een afstandschot van Zwart Wit zorgde voor een stand van 3-10. Nadat Luuk geen doelpunt wist te maken van een strafworp, scoorde Annemarie een doorloopbal om deze gemiste strafworp te compenseren. Na een punt voor Zwart Wit, een doorloopbal van Tara en nog twee doelpunten voor Zwart Wit, stond het 6-12. Wilmer wist nog een mooi afstandschot te scoren en na een doelpunt voor Zwart Wit sloot Daan in de laatste minuut de wedstrijd af met een prachtig afstandschot. Vakgericht 2 verliet Delden in de volle zon na een 7-14 overwinning op Zwart Wit 4.

Tara en Daphne, erg bedankt voor het meespelen!