Vakgericht wants you!

Do you want to train or play at a student korfball club?
Join us at a training! More info here.

Op 20 oktober gaat Vakgericht 1 een oefenwedstrijd spelen tegen het nationale korfbalteam van Brazilië, in een samenwerking met de korfbalclub T.O.P. uit Vroomshoop. Maak je klaar voor een internationale sportdag op de campus!

 

PERSBERICHT

20 september 2015

 Oefeninterland vlak voor WK in België

Nederland tegen Chinees Taipei in Vroomshoop

VROOMSHOOP – Het Nederlands korfbalteam zal op vrijdag 23 oktober een oefenwedstrijd gaan spelen tegen het nationale team van Chinees Taipei in sporthal Het Punt in Vroomshoop. De wedstrijd tussen de nummers één (Nederland) en drie (Chinees Taipei) van de huidige wereldranglijst begint om 20.00 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt de plaatselijke korfbalclub T.O.P. een oefenwedstrijd tegen het nationale korfbalteam van Brazilië. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur. Toegangskaarten voor de wedstrijd van Nederland tegen Chinees Taipei zijn binnenkort online verkrijgbaar via de website van Het Punt. Ook komt er een kaartverkoop aan de zaal. Kaarten kosten 5 euro voor volwassenen en 2, 50 euro voor kinderen. Met deze toegangskaart kan men ook de wedstrijd van T.O.P. tegen Brazilië bezoeken. Zodra de online kaartverkoop van start gaat, zal dat te lezen zijn via de websites van de korfbalvereniging T.O.P. (www.top-vroomshoop.nl) en van sporthal Het Punt (www.welkombijhetpunt.nl).

De opbrengst van de kaartverkoop zal de organisatie gebruiken om de trainingsweek, die het nationale korfbalteam van Brazilië van 18 tot en met 24 oktober afwerkt in Vroomshoop, voor een deel te bekostigen. Korfbalvereniging T.O.P. is gastheer van de kampioen van Zuid-Amerika. Het nationale team van Brazilië zal een volle week verblijven bij gastgezinnen. Tijdens het trainingskamp zal men dagelijks trainen in de sporthal van Het Punt in Vroomshoop. Daarnaast worden er wedstrijden gespeeld in onder andere Deventer en Enschede. De trainingsweek wordt op vrijdagavond 23 oktober afgesloten met een wedstrijd tegen T.O.P. in sporthal Het Punt in Vroomshoop. Op zaterdag 24 oktober reist Brazilië door naar België voor het WK. Het is de eerste keer dat Brazilië gaat deelnemen aan het WK.

Peter van Blanken en Enno de Boer van T.O.P.: “Omdat korfbal in Brazilië nog een kleine sport is heeft het team weinig budget. De spelers en begeleiders, 20 in totaal, moeten zelf hun ticket en verblijf in Europa bekostigen. We proberen de kosten voor hen dan ook zo laag mogelijk te houden. Zo komen er bijvoorbeeld kosteloos Nederlandse toptrainers naar Vroomshoop om de Brazilianen van oefenstof te voorzien, zodat ze zich optimaal op het Wereldkampioenschap kunnen voorbereiden.”

Agenda

%MCEPASTEBIN%

Social Media

Instagram - WikiWoordenboek     Facebook toegang intrekken voor apps en diensten - appletips

Sportiviteit

Vakgericht is een studentenkorfbalvereniging met twee competitieteams en trainingsleden. Door het aanbieden van verschillende wedstrijdvormen (Midweek- en breedtekorfbal) willen wij alle leden de mogelijkheid bieden om bij Vakgericht wedstrijden te spelen op de manier die hem/haar het beste past.

Gezelligheid

Vakgericht is naast een sportieve vereniging ook een gezellige vereniging met veel activiteiten. Om deze activiteiten te kunnen blijven aanbieden, vinden wij het erg belangrijk om leden enthousiast te maken om ons komend jaar te ondersteunen in één of meerdere commissies.

Inkomsten

Vanwege bezuinigingen bij het sportcentrum is het nog belangrijker voor Vakgericht om de huidige inkomstenbronnen te behouden en nieuwe inkomstenbronnen te vinden. Sponsoren?