Op zondag 18 september speelde Vakgericht de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Olympia. Om er zeker van te zijn dat het veld op tijd speelklaar zou zijn en genoeg inspeeltijd te garanderen, stonden de studenten al extra vroeg op het nieuwe kunstgrasveld. De gasten hadden moeite met het vinden van het veld en kwamen kort voor de aanvangstijd (15:30) aan.

Op deze verrassend zonnige en warme zondag startte Vakgericht met Luuk, nieuw lid Dennis, Tara en Annemarie in de aanval en Wouter, Wilmer, Daphne en Mariëlle in de verdediging. Anne en Taco kijken de eerste helft toe vanaf te bank. De wedstrijd werd geleid door Aswin.

De bezoekende partij opende de score met een afstandsschot. Na de gelijkmaker van Dennis, bleek Olympia op schot te zijn. In twintig minuten tijd scoorde de tegenpartij 8 keer, terwijl de studenten alleen via een afstandsschot van Wilmer wisten te scoren. Stand: 2-10.

Vervolgens was het de beurt aan Vakgericht. Dennis rondde twee aanvallen succesvol af en ook Luuk en Wouter wisten voor rust nog te scoren. Na een tactische bespreking werd met 6-10 op het scorebord vol goede moed aangevangen aan de tweede helft. Anne kwam er in voor Mariëlle en Taco voor Luuk.

De thuisspelende partij begon de tweede helft goed, met korte kansjes van Taco en Annemarie (8-10). Nadat we een strafworp om de oren hadden gekregen, scoorden Wilmer en Taco van korte afstand. Na een tegendoelpunt werd er weer van functie gewisseld, waarna Wilmer er een vrije bal en even later een kort kansje in legde. Hiermee kwamen de studenten na 55 minuten gespeeld te hebben eindelijk weer op gelijke hoogte.

Olympia herpakte zich echter, waarna de studenten weer tegen een achterstand van twee punten aankeken. Wouter legde er een bal in, waarna ook de burgers weer tweemaal scoorden: 13-16. Vervolgens ging het een tijd lang gelijk op: Taco, Daphne en Anne scoorden, maar steeds werden deze momenten opgevolgd door tegentreffers.

In een hectische slotfase waarin de studenten slordig omgingen met balbezit en ook verdedigend even van het padje af waren, bouwden de bezoekers de voorsprong nog uit van 16-19 naar 16-21.

Toch kan al met al positief teruggekeken worden naar deze goede wedstrijd. Met 37 doelpunten kan gerust gesteld worden dat het die zondag doelpunten regende in Enschede. Nieuwkomer Dennis speelde een erg goede wedstrijde tegen de beste speler van Olympia en het hele team speelde met name in de tweede helft prima. Helaas heeft de beginfase van de wedstrijd ons de overwinning gekost.

Rest mij nog Aswin te bedanken voor het fluiten en Dennis, Mariëlle en Anne voor het meespelen. Voor aankomende zondag (25 september) staat een uitwedstrijd tegen DOS-WK op het programma. Wees er bij!

Doelpuntenmakers: Wilmer (4x), Dennis en Taco (3x), Wouter (2x), Luuk, Daphne, Anne en Annemarie (1x)